Om det finns en tävling som cykelentusiaster i hela landet ser fram emot så är det Vätternrundan som många tycker om att utmana sig själva på, och extra tydligt märktes intresset när anmälan inför nästa års tur öppnades – på mindre än en minut så var hela 80 % av platserna bokade!

Vätternrundan är världens största motionslopp på cykel och det är inte bara vi cykelentusiaster i Sverige som vill vara med och tävla. Personer från hela världen vallfärdar i princip för att få ta del av detta 300 kilometer långa cykellopp. Och det märks inte minst nu när anmälan till nästa års tävling öppnade upp, för på mindre än en minuts tid så var det redan 80 procent av de bokningsbara platserna som blivit bokade – och det är nästan ett rekord i sig.

Några platser kvar i cykelloppet

Nu finns det alltså bara ett fåtal platser kvar, men VD för loppet, Gunilla Brynell-Johansson är inte orolig. I ett pressmeddelande säger hon att det var samma sak förra året som nu – det fanns platser kar hela vägen in på våren trots det höga trycket när anmälningarna öppnar. Hon lägger också till att deras mål såklart aldrig varit att ha ett fulltecknat lopp på några få minuter men att hon såklart är imponerad över det allt starkare intresset. Ambitionen är dock att så många som möjligt ska få chans att delta, och då är det också tur att platser finns kvar att ta så länge som de brukar finnas – vissa av oss kanske behöver få fundera lite längre än andra på att ta klivet att ställa upp.

Fler väljer cykel för motion

Cykling, och inte bara Vätternrundan, är en aktivitet som allt fler ägnar sig åt. Och träningsformen är dessutom populär i olika åldersgrupper och personer med olika förutsättningar väljer denna motionsform, från proffs och entusiaster till vanliga motionärer. Så den som inte vill cykla hela rundan på 300 kilometer kanske hellre väljer att ställa upp på den kortare varianten av loppet som kom förra året? Den cykelturen är endast på 100 kilometer och är dessutom öppen för dig med elcykel.