Man behöver inte resa långt för att få en äventyrlig naturupplevelse. Och man kan även kombinera semestern med bra träning och friluftsliv. Att cykla är det billiga, roliga och härliga sättet att upptäcka Eskilstuna med omnejd.

Att åka på solsemester till Medelhavet i alla ära, men att trängas på stranden med svettiga solkrämer är inget som tilltalar alla. Varför inte ge sig ut i den svala svenska skogen med cykel och andas i den krispiga luften? Att cykla i denna del av landet är smidigt och passar även otränade cyklister. Man bör dock investera i en bra utstyrsel som klarar både lite regn och kyla, så att man kan koncentrera sig på naturen istället för nedkylda fötter. Det går att köpa friluftskläder online för den som vill shoppa kläderna smidigt.

En som är väl förberedd för alla olika slags cykelsituationer är Alexander Scott som vann förra årets tävling Din bästa cykelbild som anordnades av Eskilstuna-kuriren. Han tycker att det är ett otroligt coolt sätt att resa på när man cyklar genom Sverige, och han brukar tälta längs med sin färd.

Cykelns dag anordnas varje år i Eskilstuna i början av maj, skriver tidningen Folket. Här kan man fynda begagnade cyklar till bra priser, och nästan alla som vill är ute efter en cykel går därifrån med en som passar dem. Så den som vill fynda en sportcykel till friluftsemestern har alla chanser att hitta en precis före sommaren på detta event.

Inte jättelångt ifrån Eskilstuna skriver man i Norrköpings tidningar att det är naturupplevelserna som lockar turister till orten i stor utsträckning. Det finns självklart även här möjlighet att ta med cykeln och ta sig runt i skärgården, så den som är sugen på att ta sin cykelsemester till Norrköping för att åka runt på skärgårdsöar kan få en riktig drömsommar här.

Vi svenskar har så lätt för att glömma bort vår fina natur, och alltför många har bråttom att boka semesterresor till utlandet utan att veta om vad man missar här hemma i den svenska sommaren. Vi går och längtar efter sommar så länge, och när den sedan kommer vill vi bort till en helt annan typ av sommar. Den svenska sommaren har fördelen att den är lite svalare och att luften är klarare och lättare att andas. Så att prova att stanna hemma denna sommar är definitivt att rekommendera.