Att röra på sig bör inte bara vara en trend som man själv ansluter sig till för att det har blivit populärt bland invånarna i Eskilstuna. Att motionera bör istället vara ett aktivt livsval och en livsstil.

Att motionera och sporta bör man göra för att man tänker på sin hälsa och dessutom har hittat träningsformer som man faktiskt tycker är roliga. Då kan träningen bli till något som man inte bara mår bra av utan dessutom ser fram emot i veckan. Många anser att man inte har tid till att träna, men det finns både alternativ till vardagsmotion och att slappa av på ett träningspass efter jobbdagen istället för att göra det i soffan. Ibland har man dock andra incitament till att börja träna, varav några av skälen gör att träningen blir regelbunden under några veckor innan man slutar och återgår till sina gamla vanor. Sådana incitament handlar ofta just om tillfälliga trender, som kan kretsa kring alltifrån nya, moderiktiga träningskläder till nya träningsformer.

Kläderna en viktig del

Om man till vardags gillar modekläder från designers som Dagmar är det under träningspassen helt andra kläder som blir populära. Bra skor och fina träningskläder kan ge en den knuff som behövs, men det behöver finnas även andra anledningar till varför man vill träna än bara kläder och skor. Först då finns chansen att träningen faktiskt ska bli långvarig.  Trender i sig är dock inget hot. För en trend att gå på en ny form av träning kan givetvis göra att man får upp ögonen och faller för en träningsform som man aldrig skulle ha upptäckt om den inte blivit hypad bland ens vänner och bekanta eller i media.