Det har varit en spänd tid nu under SM i innebandy och den stora frågan har varit vem som kommer att ta guldet: de regerande mästarna IBF Falun eller uppstickaren Linköping? Det blev en nervbitande match men nu står det klart att det är IBF Falun som står för sin tredje raka seger.

http://www.dreamstime.com/-image18175767Att innebandy skulle vara en enkel sport utan krångliga regler är en vanlig missuppfattning men som vi tidigare skrivit om här är det faktiskt en sport med riktigt tuffa regler och kan ge upphov till riktiga nagelbitarmatcher. Och det var precis det som finalen i SM var när de regerande mästarna IBF Falun med två raka SM-guld i ryggen mötte uppstickarna Linköping för att avgöra kampen. Var det IBF Falun som skulle ta prispallen eller skulle Linköping lyckas knipa pallplatsen? Det blev IBF Falun i år igen vilket alltså är deras tredje raka seger, men det var inte självklart. Det var nämligen först i slutet som IBF Falun verkligen krossade motståndet och gick ut med resultatet 6 mot 4 (Källa).

Så spelade IBF Falun

Finalen spelades i tre perioder och under första perioden var det Rasmus Enström som gjorde att man ta ledningen och efter halva perioden var det sedan Mikael Karlsson som hittade fram till Hampus Dargren som i sin tur fick in reduceringen. Med andra ord körde man ett riktigt powerplay och Linköping höll sig mest undan. När man sedan gick in i andra perioden var det fortfarande IBF Falun som höll ledningen men Linköpings målvakt Henrik Qvist höll målet och mot slutet av perioden lyckades Thomas Holmgren kvittera ställningen till 2 mot 2 precis innan periodvilan. Men i slutperioden var spelet tillbaka på Faluns sida igen trots att man hade svårt att komma förbi Qvist så det tog en bra stund innan Rasmus Enström skulle lyckas få in ett mål, men det fick han tillslut. Men där efter hann även Linköping komma upp till 4 mål, men som tur var så stannade man där. För när Rasmus Enström gjorde sitt tredje mål vilket var och Faluns sjätte var det avgjort – trots att Linköping kämpade som dårar.