Att spela innebandy är ett utmärkt sätt att få motion, men också en kul lagsport som många ungdomar kan göra tillsammans. Spelet spelas inomhus och påverkas då alltså inte av väderlek, man kan spela sporten jämt helt enkelt. Det går att spela bandy och då är den förlagd utomhus och spelas på is om man gillar utomhusaktiviteter mer. I innebandy spelar man med klubbor och plastboll som är gjord på återvunnen plast och andra kompositmaterial, den har även 26 hål som är karakteristiskt för bollen. All utrustning kan man hitta hos http://www.innebandybutiken.se/ och utrustningen är inte alls dyr.

Regler

Innebandy spelas på en plan som har exakta mått, och på planen ska det rymmas fem spelare och en målvakt från varje lag. Likt hockeyn så har matcherna 3 gånger 20 minuters set med 10 minuters pauser. Så en match tar totalt 90 minuter att spela utan förlängning, speltiden skiftar dock beroende på spelarnas ålder. Istället för fotbollens frispark så får motståndarlaget i innebandyn frislag vid ett regelbrott. Ett regelbrott uppstår om man till exempel knuffar med händerna eller att ha klubban för högt. Om en spelare gör ett regelbrott som till exempel en match i april 2011 då domaren Johan Råsbrink blåste av när legendaren ”Bult” hade dragit bollen baklänges, vilket man inte får göra, så bestämmer domaren att döma ut spelaren. I just det här tillfället vart det heta diskussioner om händelsen och domaren säger såhär om det som skedde:

– Det är tråkigt att man hamnar i en situation där det blir fokus på en sådan grej när det var en så bra och rolig innebandymatch. Och det klart det är större tryck i en SM-final.