Har du gått och tänkt på att du behöver ta tag i din träning för att förbättra din hälsa? Då är du inte ensam, det är många som känner ett behov av att förbättra hälsan men inte vet hur man gör för att komma igång med det hela. Att börja försiktigt för att skapa lust i sin träning är bättre än att göra en rivstart.

För att få en allsidig träning av din kropp så kan du utöva lite olika träningsformer. Träna på träningsmaskin på ett gym, utföra yogaträning eller löpträna. Det är endast några av de olika träningsformer som finns. Viktigt är att lyssna på din kropp när du påbörjar din träning så du inte överanstränger dig. Bättre lite mindre än för mycket i början. Oavsett vilken träning du väljer att starta med så är det bra att kombinerar olika träningsformer så du tränar på fysik och kondition men det viktigaste med din träning är att du har kul.

Här kommer tre alternativ:

  1. Gym
  2. Yoga
  3. Löpning

Träna på gym

En möjlighet att skapa bra förutsättningar att komma igång är börja träna på ett gym på den utrustning som finns utifrån den del av kroppen du vill träna. Det lämpligaste sättet att börja träna på gym är att boka en introduktionsträning med någon personlig tränare för att lära sig hur maskinerna fungerar och vilket område av kroppen de tränar.

Träna yoga

Att träna yoga innebär att du på ett smidigt sätt tränar din kropp med din egen kroppsvikt. Genom att utföra olika rörelser får du möjlighet att bygga upp styrka och smidighet. Oftast tränar man yoga i olika yogaklasser och det finns också olika typer av yoga. Du kan ta kontakt med något träningsföretag för att se om de har yoga.

Träna löpning

När du ska träna löpning är det viktigt att du har skor som passar för just dig. Du kan till exempel ta kontakt med någon sporthandel för att få hjälp att prova ut skor. Det finns flera olika träningsgrupper som ägnar sig åt att gemensamt träna löpning. Det finns också tränare hos olika träningsföretag som kan hjälpa dig att komma igång med träningen. Många tränar löpning på löpband.