Ganska förvånande blev många över vann Peder Fredricson Jerringpriset. Många trodde att Sarah Sjöström skulle ta hem det ännu en gång, men hästfolket visade en gång för alla att ridsport faktiskt också är en sport och att de vill ta plats på prispallar i större utsträckning. 

Vi har tidigare skrivit om idrott och barn, men nu ska det handla om ett idrottspris. Idrottsgalan är en tillställning som många familjer kollar på – för där prisas många stora idrottsstjärnor som barnen ser upp till i sitt eget idrottande.

Hästfolket röstade fram Peder Fredricson

Det var många som tappade hakan när Peder Fredricson vann Jerringpriset på idrottsgalan. Vissa visade till och med sura miner och menade på att Sarah Sjöström borde vunnit. Men det var en glad och tacksam Fredricson som fick Jerringpriset. Han tog emot 43 000 fler röster än tvåan till priset Henrik Stenson, skriver Dagens Nyheter. Fredricson var märkbart tagen av priset, och sa att han hade gått dit utan förväntningar och inte trodde att han skulle gå upp på scenen. Många uttryckte sig dock start om prisets vinnare, och menade på att hästfolket hade ”kuppat” mot andra idrottare. Men man kanske borde tänka över det som Fredricson själv sa, att det är dags för hästsport att synas.

Som vanligt mycket synpunkter

Det finns alltid sura miner kring vem som vann och vem som inte gjorde det, Det hör till vanligheten kring Jerringpriset. Men många håller sig neutrala eller stöttar att Fredricson vann. En av dessa är Aftonbladets Kristoffer Bergström, som ställer frågan kring varför just Fredricsons fans skulle vara en konspiration. Han säger bland annat att Jerringpriset inte tar hänsyn till något annat än just röster, det finns inga stilpoäng. Folk borde helt enkelt sluta klaga och acceptera att det är människor med olika åsikter och favoritsporter som röstar på vem som ska få Jerringpriset.